[ Kattenspul ]
 Home * Fay † * Gracy † * Fluffy † * Csabor * Ons verhaal * Links

 

 

Gracy

In memoriam: 23 oktober 1998 - 20 juni 2007

Veel te vroeg ben je weggegaan. We vonden je dood in de huiskamer, zomaar ineens. Niks te merken de dagen van te voren. We hebben je naar de dierenarts gebracht, en die vermoedde een plotselinge hartaanval.

Meisje, ik mis je zo...Hopelijk zien we elkaar terug bij de regenboogbrug.

Als herinnering aan je laat ik deze pagina onaangetast staan.

 

Gentle of the Seaside aka Gracy

Officiële naam: Gentle of the Seaside
Roepnaam: Gracy
Ras: Maine Coon
Geslacht: vrouwelijk
Kleur: Black tabby blotched met wit

Vader: La Laitic Star Thor
Moeder: Ch.Int. Amaretto of the Seaside
Geboortedatum: 23 oktober 1998

Overlijden: 20 juni 2007

Foto's

Fotopagina 1: Jeugdfoto's (4 a 5 weken oud tot ongeveer 5 a 6 maanden oud)
Fotopagina 2: Foto's als volwassen kat (vanaf ongeveer 3 jaar oud)

Karakter
Gracy is De Dame in huis. Een Pietje Precies in alles, netjes, en erg kieskeurig. Kieskeurig met eten, met speeltjes en met mensen. Hare Majesteit lust alleen maar één soort snoepje bijvoorbeeld. We hebben vanalles geprobeerd, maar ze lust alleen bepaalde snoepjes uit een rolletje (met kaassmaak); voor al het andere trekt ze letterlijk haar neusje op. Ook is ze kieskeurig met speeltjes: alleen van die kleine speelgoedmuisjes mét staart vindt ze leuk. Met kurken speelt ze ook veel. En voor sluitertjes voor boterhamzakjes doet ze een moord, maar die mag ze niet. Die zijn te scherp en te gevaarlijk. Toch weet ze er soms op een of andere manier een te bemachtigen. Speelgoed ruimt ze trouwens netjes op, en wel in de voerbak. "Wat ik 'doodgemaakt' heb, is voedsel, en voedsel hoort in de voerbak", lijkt ze te denken. Dus regelmatig vis ik speelgoed uit de voerbak.
Soms loopt ze rond met verfrommelde snorharen. Ik vraag me dan wel eens af wat ze heeft uitgespookt. Misschien wil ik het eigenlijk ook niet weten.
Aaien en knuffelen laat ze af en toe toe, maar niet te lang, en niet te veel. Als er bezoek is, springt ze bij mij of bij m'n vriend op schoot. Op die manier is ze dicht bij het bezoek, zonder dat ze meteen aangehaald wordt. Veilig op een afstandje dus.
Favoriete slaapplekken: waterbed, de kussens van de rieten stoelen, bovenste mand van de kattenpaal.

Anekdotes
Toen ik op een dag thuis kwam stond de deur van de WC een beetje open. Waarschijnlijk had ik die niet goed dicht gedaan. Toen ik in de WC keek, vond ik daar Fay en Gracy. Ze hadden de rol toiletpapier afgerold en gedeeltelijk versnipperd, en lopen spletteren in de WC pot. Een gedeelte van het toiletpapier was nat geworden en plakte tegel de muurtegels. De vloer was nat.

Ik dacht dat een Kerstboom best kon. Gewoon een mooie stevige grote boom kopen en hem versieren met droogbloemen en gedroogde denneappels. Nog geen uur nadat de boom stond kropen er twee katten langs de stam omhoog en zwiepte Fay in de boomtop rond. Ik heb een paar weken lang elke ochtend de boom opnieuw moeten optuigen en soms zelfs rechtop moeten zetten.

Ik had een nieuwe videorecorder gekocht, en die had ik bij de TV gezet. Toen ik een keer thuis kwam, lag de videorecorder op de grond, en lagen er door het hele huis onderdelen. De videorecorder heb ik kunnen weggooien.

Showverleden
Datum: 24 januari 1999
Organisator: Neocat
Plaats: Veemarkthallen, Utrecht
Klasse: Jeugdklasse poezen 3-6 mnd.
Kwalificatie: U3
 

Datum: 14 februari 1999
Organisator: NVvK
Plaats: Sporthal 'De Springers', Gouda
Klasse: Jeugdklasse poezen 3-6 mnd.
Kwalificatie: U1
Bijzonderheden: BIV
 

Datum: 24 oktober 1999
Organisator: SAINT pro Cat
Plaats: Dr. Dijkstrahal, Woerden
Klasse: Open klasse poezen CAC
Kwalificatie: U2
Bijzonderheden: geen