[ Kattenspul ]
 Home * Fay † * Gracy † * Fluffy † * Csabor * Ons verhaal * Links

 

 

Fluffy

In memoriam: 20 januari 2003 - 6 december 2020

Beaverscove Upsala aka Fluffy

Officiële naam: Beaverscove Upsala
Roepnaam: Fluffy
Ras: Maine Coon
Geslacht: vrouwelijk
Kleur: Red tabby blotched
Vader: RW TGC Beaverscove Iceman
Moeder: Beaverscove Only You
Geboortedatum: 20 januari 2003

Foto's

Fotopagina 1: Jeugdfoto's (4 a 5 weken oud tot ongeveer 5 a 6 maanden oud)
Fotopagina 2: Foto's als volwassen kat (vanaf ongeveer 3 jaar oud)
Fotopagina 3: Seniorfoto's (vanaf ongeveer 13 jaar oud)

Karakter
Fluffy is ons 'rode monstertje'. Ze laat zich graag horen, en heeft voor alles wel speciale geluidjes en mauwtjes. Een gefrustreerd klinkend 'Meh! Meh! Meh!' als ze niet bij de duiven achter het raam kan. Of een lang en klaaglijk 'Maaaaaaaaaaaaw!?' als er nog maar 10 brokken in de brokkenbar liggen. Want ja, stel je voor dat die opraken en je verhongert meteen? Of een zachtjes gemompel van allerlei geluidjes en mauwtjes door elkaar. Dan moeten we als de wiedeweerga gaan kijken, want meestal betekent dat dat ze iets doet wat niet mag.
Zo dominant en aanwezig ze is onder bekenden, zo'n angsthaas is ze met vreemden. Bij bezoek schiet ze naar de slaapkamer en komt pas een paar uur later kijken. Als de vervoersbox te voorschijn komt, rent ze als een haas weg. En bij de dierenarts heeft ze zweetpootjes van de stress.
Net als Fay is ze een veelvraat.

Anekdotes
Toen ze net hier was, zaten we aan tafel boerenkool te eten. Schijnbaar rook dat heerlijk. Ze nam een aanloop en landde met 4 pootjes tegelijk in mijn bord boerenkool.

Op een dag kwamen we thuis, en stond de keukenvloer blank. Fluffy had de kraan weten open te draaien en een vaatdoek verstopte grotendeels de afvoer. Het water liep langs de kastjes naar beneden.

We vroegen ons al een tijdje af waarom onze lamp boven de eetkamertafel soms slingerde. Daar kwamen we een keer achter toen we Fluffy betrapten, die aan de lamp hing te slingeren!

Showverleden
Geen