[ Kattenspul ]
 Home * Fay † * Gracy † * Fluffy † * Csabor * Ons verhaal * Links

 

 

Csabor

Csabor van Detskoye

Officiële naam: Csabor van Detskoye
Roepnaam: Csabor
Ras: Siberische Kat
Geslacht: mannelijk
Kleur
: Black smoke
Vader: CH. Gregor vom Grossen Haus
Moeder: CH. Alexia van de Siberian Expres
Geboortedatum: 2 november 2007

 

Foto's

Fotopagina 1: Babyfoto's (4 a 5 weken oud tot ongeveer 16 weken oud)
Fotopagina 2: Jeugdfoto's (ongeveer 16 oud tot enkele maanden oud)
Fotopagina 3: Puberfoto's (ongeveer 8 maanden tot een jaar oud)
Fotopagina 4: Als volwassenen (tot ongeveer 10 jaar oud)
Fotopagina 5: Als senior (10+)

Karakter
Csabor is een ondeugende kroelkater met veel energie en een ontzettende lieverd. Een heerlijke vrolijke en blije kater. Als hij wakker is, dan is er geen houden meer aan, en is niks veilig. En als hij zijn energie eenmaal kwijt is, hobbelt hij achter je aan en wil het liefst meteen op schoot liggen. Hij houdt er ook van om over zijn buikje geaaid te worden. Verder ruimt hij graag de sokken van de baasjes op en doet hij graag archeologische opgravingen in de planten- en moesbakken.

Anekdotes
Ik heb een tijdje miniatuurpoppetjes voor bordspellen beschilderd. Csabor toonde nooit interesse, dus op een dag ging ik naar de keuken om even thee te halen en had de miniatuurtjes van een Lord of the Rings bordspel op tafel laten staan. Toen ik terug kwam zat Csabor op de miniatuurtjes te kauwen. Hij had het halve leger van Gondor onthoofd en hun speertjes opgegeten. Dikke paniek! Dat waren hardplastic stukjes die hij doorgeslikt had. Dierenarts gebeld: "Kom meteen maar langs." De dierenarts kon niks bijzonders zien of voelen. Kon er ook weinig aan doen. "We kunnen wel opereren, maar dat is erg ingrijpend. Ons advies: voer hem flink veel leverworst zodat het plastic ingekapseld wordt. En dan hopen we maar dat hij het zonder schade uitpoept. En hou hem heel goed in de gaten!". Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig was er geen schade en is het allemaal met een sisser afgelopen. Maar voor die streek is hij dus mooi beloond met bergen leverworst en veel aandacht :D

Een andere hobby was dezelfde als die van Fay: het verstoppen van speelgoedmuizen onder de bank. Mijn man moest dan op zijn knieŽn, met een liniaal, de muizen weer onder de bank vandaan halen. En Csabor stond dan naast het hoofd van mijn man te kijken hoe hij dat deed.

Nog een andere hobby was de Kerstboom. Lang hebben we het met de katten niet aangedurfd om een Kerstboom op te zetten. Na de ervaringen met Fay en Gracy en de Kerstboom. Maar toen Fluffy en Csabor wat ouder werden, hebben we toch eens de stoute schoenen aangetrokken: een mooie kunstkerstboom gekocht, en versierd met wat goedkope plastic ballen van de Action. Het ging binnen een paar uur al mis. Ik zat TV te kijken en elke keer als ik naar de opgetuigde Kerstboom keek, zat Csabor een paar centimeter dichter bij de boom. Ons aan te kijken. We hebben het de 'Csabor-shuffle' genoemd: als de baasjes niet kijken, schuifel je een paar centimeter dichter naar de boom, totdat je met je bekje bij een van de kerstballen zit. En als niemand kijkt, bijt je in de ophanging van de bal (we hadden lusjes van stof gemaakt, ipv metalen haakjes) en je trekt de bal er zijdelings uit. *PLOP* Het einde van het verhaal was, dat we de ballen moesten oprapen en een stukje hoger in de boom moesten hangen. Aan het einde van de Kerst was de boom aan de onderkant leeg, en hing alle versiering bovenin.

Ook enorm mooi is het 'zonnebaden' elk jaar. Je zou denken dat een Sibeer niet zo heel erg dol op hitte is. Maar Csabor verhaart gewoon zijn ondervacht en gaat de hele zomer in de zon liggen, op het balkon. Hij is een black smoke kater, maar aan het einde van de zomer lijkt hij meer een 'brown smoke', omdat zijn haren gebleekt en verschoten zijn.

Showverleden
Geen