[ Kattenspul ]
 Home * Fay † * Gracy † * Fluffy † * Csabor * Ons verhaal * Links

 

 

Fay

In memoriam: 23 oktober 1998 - 20 februari 2008

Het noodlot sloeg weer toe, en ook jij bent, net als je zusje, te vroeg gestorven. Je verhaal is vreselijk. Woorden schieten me te kort.

Hopelijk zien we elkaar terug bij de regenboogbrug.

Als herinnering aan je laat ik deze pagina onaangetast staan.

Glamour of the Seaside aka Fay

Officiële naam: Glamour of the Seaside
Roepnaam: Fay
Ras: Maine Coon
Geslacht: vrouwelijk
Kleur: Blue tabby blotched (de fokster meende ook crème te zien, en op een show in de determinatieklasse dacht de keurmeester van niet. Achteraf denk ik dat de fokster het toch goed gezien had, nu ze helemaal uitgegroeid is)
Vader: La Laitic Star Thor
Moeder: Ch.Int. Amaretto of the Seaside
Geboortedatum: 23 oktober 1998

Foto's

Fotopagina 1: Jeugdfoto's (4 a 5 weken oud tot ongeveer 5 a 6 maanden oud)
Fotopagina 2: Foto's als volwassen kat (vanaf ongeveer 3 jaar oud)

Karakter
Fay is de knuffel in huis. Hoe meer en hoe langer, hoe beter. Bezoek wordt enthousiast begroet en overladen met aandacht. Menig bezoeker vindt zichzelf bedolven onder Fay's aandacht. Verder is ze net een vuilnisbakje: ze lust alles, en naar alles wat eetbaar is wordt gehengeld. Als de baasjes iets eetbaars hebben wat ze ook wil, probeert ze eerst met een pootje te vissen. Lukt dat niet, dan kronkelt ze zich in een of andere malle houding en kijkt ons aan met een blik van "Ben ik niet grappig en schattig? Nu mag het zeker wel, he?"
Haar favoriete speelgoed zijn kleine speelgoedmuisjes. Fay verstopt ze onder de bank in de woonkamer. Onder de bank is het af en toe net een muizenkerkhof.
Fay is de dapperste en het brutaalste van de katten. Als er iets nieuws te beleven valt, dan loopt Fay voorop. Gracy sluipt er behoedzaam een metertje of 2 achteraan, en laat haar zusje de zaak eerst inspecteren. Fluffy rent de andere kant uit.
Favoriete slaapplekken: waterbed, bovenop de verwarmingsketel (met uitzicht op het duivenbalkon), bovenste mand van de kattenpaal. Het is sowieso een goede springer en klimmer. Ik heb haar wel eens boven op de deur (!) zien zitten. Dat was best eng om te zien. Ik wist niet dat het mogelijk was en heb door het hele huis deurstoppers neergezet.

Anekdotes
Toen ik op een dag thuis kwam stond de deur van de WC een beetje open. Waarschijnlijk had ik die niet goed dicht gedaan. Toen ik in de WC keek, vond ik daar Fay en Gracy. Ze hadden de rol toiletpapier afgerold en gedeeltelijk versnipperd, en lopen spletteren in de WC pot. Een gedeelte van het toiletpapier was nat geworden en plakte tegel de muurtegels. De vloer was nat.

Ik dacht dat een Kerstboom best kon. Gewoon een mooie stevige grote boom kopen en hem versieren met droogbloemen en gedroogde denneappels. Nog geen uur nadat de boom stond kropen er twee katten langs de stam omhoog en zwiepte Fay in de boomtop rond. Ik heb een paar weken lang elke ochtend de boom opnieuw moeten optuigen en soms zelfs rechtop moeten zetten.

Ik had een nieuwe videorecorder gekocht, en die had ik bij de TV gezet. Toen ik een keer thuis kwam, lag de videorecorder op de grond, en lagen er door het hele huis onderdelen. De videorecorder heb ik kunnen weggooien.

Showverleden
Datum: 24 januari 1999
Organisator: Neocat
Plaats: Veemarkthallen, Utrecht
Klasse: Jeugdklasse poezen 3-6 mnd.
Kwalificatie: U1
Bijzonderheden: Voorgedragen BIS
 

Datum: 14 februari 1999
Organisator: NVvK
Plaats: Sporthal 'De Springers', Gouda
Klasse: Jeugdklasse poezen 3-6 mnd.
Kwalificatie: U1
 

Datum: 24 oktober 1999
Organisator: SAINT pro Cat
Plaats: Dr. Dijkstrahal, Woerden
Klasse: Open klasse poezen CAC
Kwalificatie: U2
Bijzonderheden: geen